Близо половин тон недеклариран алкохол задържаха на „Дунав мост“

0
133
Близо половин тон недеклариран алкохол
Снимка: Архив

Два опита за незаконен пренос на близо половин тон недеклариран алкохол са пресекли русенските митничари, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

В товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, превозващ хранителни продукти и безалкохолни напитки от България за Белгия, сред обявената стока митническите служители намерили 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

При друг случай в товарното отделение на микробус с белгийска регистрация, управляван от български гражданин, били намерени и иззети 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две различни търговски марки.

Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени  необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/ .

По случаите са съставени актове за установени административни нарушения.