Четирима заместници в новия ръководен екип на Община Русе

0
1679
Новия ръководен екип на Община Русе

Новия ръководен екип на Община Русе беше представен официално днес. Както ТВН вече съобщи, заместниците на Пенчо Милков ще бъдат четири, а не пет, както при предшественика му. В управленската схема на Милков отпада позицията заместник-кмет по европейско развитие, дейностите по това изключително важно направление ще се наблюдават и координират от заместник кмета по икономика и инвестиции.

 

Златомира Стефанова

Златомира Стефанова ще бъде заместник-кмет по направление „Икономика и инвестиции“. Тя има дългогодишен опит в компанията „Дунав турс“, последната позиция, на която е била допреди броени дни е изпълнителен директор на „Дунав турс хотелс“.

„Искала съм винаги да видя някакъв прогрес, не само на думи, но и на действия. Вярвам, че сега е моментът, в който потенциала на Русе може да се развие“, каза при представянето си г-жа Стефанова.

 

 

Магдалина Илиева

ще бъде заместник-кмет по строителството. По професия тя е строителен инженер. Професионалната й кариера е най-вече във фирмите „Интис“ и „Главболгарстрой“. През последната година е била зам.-кмет по строителството на община Тутракан.

 

 

 

 

Димитър Недев

Димитър Недев ще оглави ресора „Комунални дейности“. По-голямата част от трудовата му кариера – 23 години, е преминала в Русенската корабостроителница. Работил е и като мениджър маркетинг във „Витте Аутомотив“, в момента се занимава с частен бизнес. По „технически“ причини той ще встъпи малко по-късно в длъжност от колегите си, най-вероятно това ще стане в началото на декември.

„Русе ше стане още по-привлекателен за бизнес и туризъм. Всички русенци искаме да дишаме чист въздух. Очаквам подкрепа от гражданите и институциите“, обеща Недев.

Димитър Недев

Енчо Енчев ще оглави хуманитарните дейности – образование, култура, социални, спортни, младежки дейности. Той е педагог по образование, целия му трудов път е свързан с него. По време на мандата на Божидар Йотов беше назначен с конкурс за директор на дирекция „Образование и култура“ на Община Русе. До момента Енчо Енчев беше директор на ОУ „Ангел Кънчев“ в Русе.

Към момента не се предвиждат структурни и персонални промени в общинската администрация, каза в отговор на журналистически въпрос Пенчо Милков. Критерият за оценка на служителите, по думите му, ще бъде качеството на изпълнение на поставените задачи.

Фондация „Русе – град на свободния дух“ също ще продължи да работи. Ще бъдат извършени обаче някои персонални промени в ръководството, тъй като в него има представители на общинската администрация.