Блондинките празнуват

0

31 май се отбелязва като Международен ден на блондинките. Отбелязва се от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата „Диамантено токче“. Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни дами с руси коси.

Сред естествените блондинки има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Един от примерите е Джоан Роулинг, авторката на книгите за Хари Потър. През 2006 тя стана най-високоплатеният писател в света след Дан Браун.

Мъжете предпочитат блондинки още от древни времена. Учените обясняват това по следния начин: при жените със светли коси нивото на женския полов хормон естроген е по-високо, а нивото на мъжкия хормон тестостерон – по-ниско в сравнение с брюнетките. Теоретично това води до по-меки черти на лицето и по-мек и уязвим характер, което силно импонира на мъжкото желание да брани и закриля.

Голям принос във формирането на мита за спорния интелект на блондинките има холивудската актриса Мерилин Монро, която става звезда с филма „Мъжете предпочитат блондинките“, в който играе много добродушна, но не по-малко глуповата блондинка, чиито житейски избори са неизменно в нейна вреда. В същото време най-известната блондинка в света всъщност е имала кестенява коса, но е постигнала успех в Холивуд, едва след като се разделила с нея.

За антипод на популярния архетип се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е доста над средния – 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук