Даряват компостери на малките населени места и домове за социални услуги

0

Община Русе ще дари компостери за разделно събиране на биоразградими отпадъци на малките населени места и домове за социални услуги

Това решиха общинските съветници, одобрявайки предложението на общинската администрация.

„Компостерите ще бъдат използвани при извършването на дейности, свързани с поддръжка на озеленените площи. Целта ни е да стимулираме жителите на община Русе, че отпадъкът може да се превърне в полезен материал. Чрез компоста се предотвратява депонирането и изгарянето на растителен отпадък, като така се затваря цикълът, в който той се превръща в почвен подобрител. По този начин се създават условия за отглеждане на екологично чиста продукция“, заяви заместник-кметът Никола Лазаров.

След като бъдат раздадени компостерите на кметовете на малките населени места и директорите на домове, които са изявили желание, останалите бройки ще бъдат дадени на гражданите, събрали най-много точки в своите клиентски карти от предадени отпадъци по домакинствата в община Русе в мобилните центрове в края на всяка календарна година.

„Общината провежда тази инициатива за трети път. Продължаваме да работим и в посока да възпитаме у подрастващото поколение стремеж за опазване на околната среда и ресурсите й“, допълни Лазаров пред Общинския съвет.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук