Бобоков пита прокуратурата къде са изчезнали 200 хил. лв.

0
Пламен Бобоков, Снимка: БГНЕС

Русенският бизнесмен Пламен Бобоков, който е обвиняем заедно с брат си Атанас по дело пред спецсъда, попита защо един месец прокуратурата не му връща 200 хил. лв., внесени от него като гаранция. Първоначално определената от прокуратурата сума е 1 млн. лв. Бобоков обжалва и съдът я намалява с 200 хил. лв. Междувременно обаче парите са внесени в пълен размер, за да не лежи в ареста. След съдебното решение разликата от 200 хил. лв. все още не му е възстановена.

Оправдаха Пламен Бобоков по делото за стреличките (видео)

„И така оттогава – един месец! Питам прокуратурата – не трябва ли като страж на законността да изпълнява решенията на българския съд и да ми върне 200 000 лв.“, заяви Бобоков пред ClubZ.

Гаранцията е по делото за престъпна група, по което обвиняеми са и двамата братя. Прокуратурата твърди, че те са организирали схема за депонираните на опасни отпадъци от завода им „Монбат“ на различни места в страната. Според разследващите в нея е бил замесен бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и още няколко души.

Обявиха ареста на Пламен Бобоков за незаконен

Освен по него Пламен Бобоков е обвиняем и по още две разследвания. Едното е за незаконно държане на археологически ценности – върхове на копия и стрели. По това дело той бе оправдан на първа инстанция. Второто е за получаване на секретна информация от сводката на разузнаването.

Най-добрата агенция за подбор на персонал