Богомолци от България и Румъния се събраха край манастира „Света Марина“

0

sv_marina-mosti_patriarh15Тържествена литургия по случай храмовия празник отслужи българският патриарх Неофит. Негово Светейшество донесе и частица от мощите на светицата, считана за покровителка на здравето. Светинята е дарена от Кипърската православна църква. След като днес миряните се поклонят пред нея, тя ще бъде пренесена за съхранение в Русенската митрополия, след извършване на предстоящия основен ремонт на манастирския храм ще бъде върната отново в манастира.

sv_marina-voda12Стотиците, дошли за празника на манастира не пропуснаха да измият очите си с водата от лековитото аязмо, мнозина специално за целта се бяха снабдили и с пластмасови бутилки и туби. От няколко години манастирската управа е извела водата в чешмички на двора, за да могат хората по-лесно да имат достъп.

sv_marina-patriarh14„За целебната сила на аязмо се носят легенди“, разказа архимандрит Емилиян. Една от тях е как сляпо детенце прогледнало, след като попаднало в извора, докато си играе. В архивите на манастира са записани 6 чудеса, резултат от целебната вода. Последното е отпреди няколко години, когато детенце, онемяло след преживян стрес, проговорило отново.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук