Болницата в Разград с призив за подкрепа към медицинските специалисти

0
8-годишно момче

Ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Свети Иван Рилски“ в Разград призовава и моли всички лекари, които имат воля да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ.

Нужен ни е персонал за обезпечаване на сменния режим в ковид отделенията, за да можем да издържим на натиска върху болничната система, съобщават от лечебното заведение.

От там апелират лекарите от доболничната помощ, фелдшерите, медицинските сестри и санитарите, които искат да се включат в тази нелека битка в болнична среда, да помогнат. Всички доброволци ще бъдат овъзмездени за труда, усилията си и добрата си воля. Ще бъдат обезпечени финансово и снабдени със защитни облекла.

Ръководството на разградската болница призовава още гражданите на региона да си наложат повече дисциплина и отговорност. Ако ковид досега ви се е струвал анонимен и безличен, вече той има име и лице – това на ваш близък, съсед или приятел. Положението е критично и от всички нас зависи дали ще успеем да излезем от него и да го овладеем, за да дадем по-малко жертви, изтъкват от лечебното заведение.