„Bones“ и „Equinox“ ще представят България на Евровизия 2018

0

Песента „Bones“ в изпълнение на група „Equinox“ ще представят България на Евровизия 2018 в Лисабон.

Групата е специално създадена за конкурса и за специалния проект, който ще бъде изпълнен в Лисабон през май. В нея участват трима известни български изпълнители и двама не по-малко талантливи американци – Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група „Сленг“, Георги Симеонов – Джей Джей, един от финалистите на „Америка търси талант“ Джони Мануел и Трей Кембъл.

В 63-тото издание на форума ще се включат представители на 42 държави. Предварително изтегленият жребий отреди на България място в първия полуфинал, който ще се излъчи на 8 май от 22:00 часа българско време. В него нашата песен ще бъде една от 19-те, които ще се борят за общо десет квоти за големия финал на 12 май.

България се надява, че тази песен поне ще повтори второто място, което Кристиян Костов спечели миналата година в Киев. А защо не и да спечели конкурса в Лисабон, пише на официалния сайт на Евровизия.

България участва в конкурса за песен на Евровизия за 11-и път. Дебютът беше през 2005 г. Най-добрите представяния до момента са петото място на Елица и Стоян през 2007 г., четвъртото на Поли Генова през 2016 г. и второто на Кристиян Костов през 2017 г.