Борисов: Към момента нищо повече не трябва да се затваря

0

У нас няма да се прилагат нови, по-строги мерки срещу коронавируса, въпреки че България отчита подем на заболеваемостта. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сряда. Според него мерките работят и те трябва да бъдат запазени.

182 новозаразени и 20 починали от COVID-19

„Така че продължаваме в същия дух, към момента нищо повече не трябва да се затваря, напротив. В малките населени места, където в цялото училище една смяна е от 70-80 души, нека децата отиват да се учат присъствено. Бъдете гъвкави“, заяви премиерът на здравния министър Костадин Ангелов.

Борисов прогнозира, че има надежда през пролетта и лятото страната да излезе от кризата. Това може да се случи с по-бърза ваксинация и повече оздравели.

Защо ваксините за България струват над 300 млн. лв.?

Преди това Ангелов докладва, че се отчита плавен ръст на заболеваемостта. Според здравните власти в началото на март у нас ще има нов пик на заразените. Ускорява се процесът на ваксинацията, каза още здравният министър. По последни данни у нас са поставени над 57 хил. ваксини.

Нов пик ще има, целта е броят на заразените да се увеличава бавно, разбра се от думите на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Ваксините на „Пфайзер“ не дойдоха заради лошото време

„Най-голямата грешка в тази ситуация ще бъде да се подадем на емоция и да вземем неправилни решения. Имаме сили да се справим, разширява се фронтът на ваксинацията. Колкото повече ваксинирани има, толкова повече намаляваме полето на действие на вируса, така че рано или късно нещата ще тръгнат оптимистично“, заяви той.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили