Борисов обяви гишетата за враг номер 1 в следващия мандат (видео)

0

Гишетата се оказаха най-големият проблем в България. Премахването им трябва да е цел номер 1 в следващия мандат.

Това обяви премиерът Бойко Борисов на едно от последните заседания на правителството. Преди да стигне до темата с обслужването на гражданите, Борисов похвали всичките си министри за добрата им работа.

„Единственото, в което нататък трябва да вървим, е обновяване, особено в сферата на обслужването. Трябва да си оставим при следващото управление една година, година и половина максимум, ама със срок, да няма гишета в България. Нещото, което най-вбесява българина, са тези гишета. Затова ще го заложим в нашата програма като първа точка“, обяви премиерът в оставка.

Това не е първият път, в който Борисов обещава подобряване на работата на администрацията. Преди години ГЕРБ вдигнаха шум с административната си реформа, която предвиждаше гражданите да не представят определени документи, а при нужда те да се изискват от администрацията служебно. Един такъв бе свидетелството за съдимост, което уж отпадна, но само когато трябва да се представи пред държавна служба. В частния сектор е задължително, а работодателите няма как да направят такива проверки служебно, т.е. всеки пак трябва да стои по гишета и опашки, защото дистанционно свидетелство се получава само с електронен подпис.

Легендарни са и други опашки, например тези в КАТ. За тяхното премахване не бе направено нищо.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили