Два палежа в празничните дни, пострадаха 2 деца

0
Снимка: Архив

Два палежа, извършени в празничните дни, при единия от които са пострадали 2 деца, разследват служителите от Второ РУ в Русе, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал в бл. 201, на ул. „Ради Иванов“ в Русе. Изпратените на място огнеборци установили, че имало запалване на площадката между осмия етаж и покривното пространство. След потушаване на пожара е установено, че са  изгорели вещи, складирани в помещението, собственост на живуща на етажа жена. При инцидента са пострадали две деца, които са приети от ЦСМП за обстоен преглед.

Според първоначалните данни се касае за умишлен палеж и по случая е започнало разследване в хода на образувано досъдебно производство във Второ РУ.

Стопанин от с. Сандрово пък сигнализирал в полицията, че пред имота му на адрес в селото е била запалена мотофрезата му. При извършен оглед на местопроизшествието, от дежурна оперативна група от полицията, е установено че по мотофрезата са установени следи от обгаряне по мотора, резервоара и гумите. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили