Начало България Борисов с писмо до Тръмп

Борисов с писмо до Тръмп

0

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов e предал лично писмо от българския премиер Бойко Борисов до президента на САЩ Доналд Тръмп.Това е станало по време на първата от поредица срещи на Каракачанов при посещението му в САЩ, съобщи националното радио, като се позовава на информация от военното министерство.

Според информацията, не било ясно какво е съдържанието му.

Писмото е било връчено по време на срещата с Маркус Томни, който е директор по НАТО и европейските стратегически въпроси и Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Тема на разговорите са били сътрудничеството между България и САЩ в областта на сигурността и отбраната.

Каракачанов е посочил, че някои от страните от Западните Балкани трябва “да изпълни своите отговорности в рамките на двустранните си договори за членство в ЕС“.

Военният министър се е срещнал и с представители на „Локхийд Мартин“. Те са подчертали, че производството на българските изтребители Ф-16 върви съгласно подписаният договор.

На срещата е била заявена готовност за продължаване на сътрудничеството.

България чака първите машини Ф-16 през 2023-а. година, а правителството наскоро даде сигнал, че е готово да говори за покупката на нови координатни радари и още осем нови изтребителя Ф-16.

В САЩ българският военен министър ще има срещи с американският си колега Марк Еспер.

Посещението на Каракачанов в САЩ е седмица.

Българският премиер има няколко срещи с американския президент. В Овалния кабинет Борисов гостува през ноември миналата година.

Една от постигнатите договорености по време на тогавашната визита между двамата бе България да продължи да инвестира в модернизирането на армията си.

Визите, енергетиката, Ф-16 и посещение в България - основни теми на срещата Тръмп-Борисов

Визите, енергетиката, Ф-16 и посещение в България на Тръмп, бяха другите договорености от срещата между двамата лидери.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили