Борисов с ултиматум към шефа на ОД МВР в Русе и още 4-ма

0
31
Борисов с ултиматум към шефа на ОД МВР

Премиерът Бойко Борисов даде срок от един месец на шефа на областната дирекция на МВР в Русе Теодор Анастасов за незадоволителни резултати в борбата с контрабандата.

В районите на тези 5 дирекции резултатите по отношение на контрабандата не са задоволителни, категоричен бе премиерът и в тази връзка премиерът даде едномесечен срок на шефовете на областните дирекции на МВР в тези райони да ги подобрят и да намалят контрабандата. Ако това не се случи до един месец, премиерът гарантира, че тези шефове ще бъдат сменени.

„Надявам се професионалното ръководство на МВР да потърси обяснение от Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе, защото те са на 8.1 на сто, а всички останали – Добрич, Плевен, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол, София, Шумен са с 4 процента. С една дума: приведем ли първите четири-пет града да не са с 8 на сто, а да отидат на нивата от другите градове, на следващата среща ще имаме 4-5 процента. Така че директорите ги извикайте и да дадат обяснение и един месец срок. Видяхте на тези, на които им дадохме срок, какви са сега резултатите“, каза Борисов.

Министър-председателят допълни, че след затягането на контрола на българско-турската граница съвместно с Европейската агенция за гранична и брегова охрана това ще доведе до допълнително намаляване не само на мигрантския поток, но и на контрабандата в нашата страна.