Борисов: За да угоди на Радев, прокуратурата прави публични събития

0
СНИМКА: БГНЕС

Днес премиерът Бойко Борисов бе разпитан от прокуратурата във връзка с обвиненията срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние и показаните от него чатове в ефир.

Борисов обясни, че са го разпитвали „по делото с отпадъци и познанството му с братя Бобокови“.

„За да се угоди на президента радев, прокуратурата прави тези така публични събития, но това си е тяхна работа“, заяви министър-председателят. По думите му, държавният глава, казал, че имало двоен аршин, защото съветникът на президента го викали на разпит и медиите знаели, а министър-председателят го викали, но медиите не знаели.

Борисов уточни, че се познава само с единия брат – Пламен Бобоков, от 10 години. Оказвал му съдействие по предложение на работодателски организации.

„Винаги съм считал, че е почтен човек и многократно съм водил комуникация с него. Всичко е било в сферата на това, което законът позволява“, увери премиерът.

Той коментира и казуса с либийския танкер „Бадр“ – тема в чатовете между него и Бобоков.

„Единственото, което сега не мога да си спомня – дали с смс-и или с обаждане, но ми каза, че могат да обявят България за пиратска държава и едва ли не е отвлякла кораба. Единственото, което съм правил е, че съм говорил с либийския колега, изяснихме случая и оставихме на съда да се произнесе“, коментира Борисов.

Той допълни, че корабът няколко пъти си сменял името, флаговете и собствеността и е разпоредил Гранична полиция да го пази. В момента корабът е на котва в Бургас.