Борци от 43 страни сплитат мишци в „Арена Монбат“, силно русенско присъствие

0
Тайбе Юсеин остана със сребро

Над 500 борци от 43 страни ще сплетат мишци в битка за отличията в 57-ото издание на Международния турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“.

Това съобщи пред журналисти генералният секретар на Българската федерация по борба Валентин Райчев. Схватките ще бъдат от 28 февруари до 3 март в „Арена Монбат“ в Русе. Сутрешните сеанси ще започват в 10 часа сутринта, официалното откриване ще бъде на 28 февруари, петък, от 16,30 часа, като участие в тържествената част ще вземат участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ и акробатичен клуб „Локомотив“.. Програмата е изготвената така, че всеки ден ще има финали, подчерта Райчев, който е олимпийски шампион от Москва 1980 г.

Сред светилата, които любителите на спорта ще могат да видят са световните шампиони в класическата борба Муса Евлоев /Русия/ и Максим Манюкян /Армения/, Франк Чамизо от Италия и Джордън Бароуз от САЩ при свободняците, Ванеса Каладзинска /Беларус/, Петра Олан /Финландия/, нашите Тайбе Юсени и Биляна Дудова при дамите и още много други.

От българска страна също ще има много силни състезатели, част от които са от русенския клуб „Юнак-Локомотив“. В класическата борба сред участниците са Айк Манацаканян и Даниел Александров, а в свободната борба – Георги Вангелов, Владимир Дубов. Дебют за България ще направят също Али-Паша Умаропашаев и Ахмед Магамаев – и двамата от русенския „Юнак-Локомотив“.

Интересът към турнира е голям, тъй като е рейтингов за Световната федерация по борба и носи точки за световната ранглиста.

Входът е свободен. За тези, които по една или друга причина няма да бъдат в залата, ТВН ще излъчи пряко всички двубои. Срещите могат за бъдат наблюдавани и в интернет на tvn.bg