Борците ни с три медала от Европейското първенство до 23 г. в Русе

0

ep_borba-val_yordanov-dim_ivanov021В последния състезателен ден Димитър Иванов завоюва сребърен медал в кат. до 61 кг. В свободната борба. На финала младият ни талант отстъпи пред европейския шампион за юноши от 2014 г. Имам Аджиев (Русия) с 2:12 точки. Това бе третото отличие за българските борци, след среброто на Йоан Димитров в класическата борба и бронза на Габриела Пейчева при девойките.

Последният ни представител в спор за отличието Мариян Тодоров загуби малкия финал при 125-килограмовите на свободния стил. Той отстъпи пред руснака Виталий Голоев с 14:9 и остана пети.

Фаворитите на първенството оправдаха очакванията и ликуваха с титлите в своите категории.

ep_borba-publika02В кат. до 86 кг двукратният световен шампион за мъже Абдулрашид Садулаев /Русия/ срази с технически туш 15:4 грузинеца Мцитури. Той бе най-убедителен на първенството, след като и 4-ите си срещи спечели безапелационно с технически туш.

При 125 кг еврошампионът при мъжете Гено Петриашвили /Грузия/ надделя над украинеца Картавий с 9:4 и прибави към биографията си и титла от първенство за младежи.

На шампионата и в трите стила сили мериха над 400 състезатели от 34 държави. Русе за първи път бе домакин на форум от такъв висок ранг, а от Международната федерация дадоха много висока оценка за организацията.