Бостънския атентат предсказан в книга през 2002 г.

0
Атентат в Бостън
Атентат в Бостън

В романа Heartbreak Hill с подзаглавие The Boston Marathon Thriller (amazon.com) авторът разказва за заговор на терористи, планирали да взривят бомби по време на традицонния масов маратон в Бостън.

В книгатa, излязла от печат преди 11 години, авторът подробно описва събития, които са сходни със случилото се на 15 април 2013 г., което разтресе САЩ. Названието на книгата е свързано с един от последните етапи преди финала на състезанието.

Когато писателят разбрал за трагедията, той се обадил в „Хъфингтън пост“ и припомнил на редакторите за своя роман.

Лонърган го написал, след като самият той участвал в маратона. Още тогава той застъпил тезата, че терористите могат да се възползват от тази масова проява, за да постигнат целите си.Но в книгата Heartbreak Hill не се стига до жертви, благодарение на навременната намеса на местен детектив.

Авторът решил да напише романа след атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. Според „Хъфингтън пост“ макар събитията доста да си приличат, едва ли сегашните атентатори са се вдъхновили от произведението на Лонърган.

Навремето книгата била издадена в незначителен тираж, не предизвикала интерес и на практика останала непозната за широката публика. Източник vesti.bg.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук