Божков прехвърля акциите на „Левски“ на Бойко Борисов, той ги отказва /ОБНОВЕНА+ВИДЕО/

0
416

Акциите на ПФК „Левски“ ще бъдат прехвърлени на премиера Бойко Борисов. Това обяви досегашният собственик на клуба Васил Божков.

В съобщение, разпространено до медиите, Божков обвинява премиера, че той е виновен за състоянието, в което е изпаднал клубът и че отговорността за спасяването му трябва да поеме той.

„Прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов“, пише в съобщението, подписано от мажоритарните до момента собственици Васил Божков и Георги Попов.

Със задачата по предаване на документите Божков лично натоварил журналиста Сашо Диков. Обадил му се по телефона и го помолил за съдействие.

„Тази сутрин в 8 часа и 20 минути ми беше предаден тоя плик, който там пред „Александър Невски“ отворих естествено да видя какво има и ето ги документите“, обясни журналиста, като уточни, че са му били предадени от пратеник на Божков.

От документите става ясно, че близо месец акциите са били притежание и на бившия играч на сините Христо Йовов. Това се е случило непосредствено след оттеглянето на Спас Русев от клуба. Йовов от своя страна ги е джиросал на Божков, а той на приближения си Георги Попов.

Съответно сега Диков ги носи в Министерски съвет, за да ги предаде на Борисов. Спортният министър Красен Кралев обяви обаче, че премиерът е отказал да приеме акциите на футболния клуб.

„Не може премиер на една държава, примерно на България, да бъде собственик на акциите на който и да е клуб. Виждате, че това е едно несериозно отношение към съдбата на клуба.“, заяви министърът.

Той допълни, че ако никой не изяви желание да приеме акциите, най-добре е те отидат в ръцете на привържениците на клуба, които нееднократно са изявявали желание да поемат съдбата му.

След като от Министерски съвет отказаха да примета акциите под каквато и да е форма, Саши Диков каза, че не му остава друг избор освен да ги върне. Той даде и малко подробности от разговора с Божков.

„Това, което той даде ясно да се разбере е, че ще има още новини за някои хора, които са така – неприятни“, предаде Диков.