Божков изяснява приказката и показва извлечения от сметките си

0
380

След като вчера хазартният бос Васил Божков публикува „Истинска приказка“, в която обясни, че е бил рекетиран от властта с 20% от печалбата от Национална лотария, днес той даде разяснение как точно се е случило това.

“Истинска приказка”: Божков бил рекетиран с 20%

Днес той поставя реални лица зад своята история и използва инфографика, която кратко и ясно показва пътя на събитията. Главно действащи герои са Георги Кадиев, Менда Стоянова, Бойко Борисов и Владислав Горанов.

С две думи: приели закон, който е изгоден за него и го заплашили, че ако не плаща, ще бъде отменен.

За тези, които не са разбрали приказката. #БъдетеЗдрави

Публикувахте от Васил Божков в Понеделник, 1 юни 2020 г.

Малко по-късно Божков пусна и банкови извлечения от личната си сметка. С тях той цели да покаже нагледно, че крупни суми пари да били теглени в брой, а всъщност след това не са били налични в брой, т.е. са отивали за рекета.

Извлеченията показват, че през януари 2018 година Божков е изтеглил близо 2.7 млн. лева на каса. През май същата година сумата е над 1 млн. лева. 600 000 лева са изтеглени през септември миналата година. През октомври и ноември 2019 г. сумите са съответно 3.8 млн. лева и 3.6 млн. лева, или общо 11.8 млн. лева за двете години.

Няма доказателства обаче за пътят на парите след тяхното изтегляне. Което на свой е ред е работа на разследващите.

Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм…

Публикувахте от Васил Божков в Понеделник, 1 юни 2020 г.

Като изключим коментарите на Валери Симеонов, който определи вчерашния пост на Божков като измишльотини и глупотевини, отговор от „обвинените“ в приказката на бизнесмена все още няма.

Въпреки мълчанието обаче днес бе нанесен нов удар срещу хазартния бос. Специализираната прокуратура иззе нови предмети от колекцията му от артефакти, които са с неясен произход и в нереставриран вид.

Иззеха нови културни ценности от офиса на Васил Божков