Брамс, Дворжак и Чайковски ще звучат тази вечер в Русе

0
35
Брамс, Дворжак и Чайковски

Симфоничен концерт “Вечер с музиката на Брамс, Дворжак и Чайковски” ще представи тази вечер Русенската опера, съобщиха от културната институция.

Това е заключителен концерт от майсторския клас по оркестрово дирижиране под ръководството на доц. Кристоф Брунер и доц. Иван Василевски от Университета по изкуствата в Цюрих. В него ще участват седем млади диригенти: Оскар Ечевери – Колумбия, Марио Франке – Германия, Петрос Бакалакос – Гърция, Луциус Вебер – Швейцария, Чашпер Мани – Швейцария, Мануел Освалд – Швейцария и Йоахим Пфлегинг – Германия.

В програмата любителите на музиката ще чуят: Йоханес Брамс – Трагична увертюра, Чайковски – Концерт за пиано и оркестър № 1 с Анелия Господинова и Симфония No.8 от Антонин Дворжак. Началото на концерта в зала „Филхармония“ е от 19 часа.

“Това е вторият за тази година майсторски клас по дирижиране, съвместно с Университета в Цюрих. Русенската филхармония е предпочитан партньор в подобни музикални изяви заради богатия опит в оперните и симфоничните произведения”, коментираха от Държавната опера в Русе.