БСП няма да подкрепи Бюджет’2019 на Русе

0
327
БСП няма да подкрепи

На днешната сесия групата на общинските съветници от БСП няма да подкрепи бюджета на Община Русе за 2019 година.

Това обявиха на пресконференция председателят на ОбС на БСП Пламен Рашев и колегите му Александър Неделчев и проф. Николай Михайлов. Основната причина, по думите им, е липсата на „социална насоченост“ при разходването на публичните средства. Според тях, в бюджета на общината трябва да бъдат предвидени повече средства за ограничаване на демографската криза, чрез стимулиране на семейства при раждането на второ и следващо дете. Според социалистите семейства, в които двамата родители имат поне средно образование, трябва да бъдат подпомагани еднократно с по 2000 лв. Това, според техните разчети, ще струва на общинската хазна не повече от 700 – 800 000 лева.

Друго предложение на социалистите е абитуриентите да получават ваучери,  на стойност около 30 лв., които да се използват за закупуване на билети за представления на русенските културни институти.

Таксите за детските заведения да се намалят с 25 процента, предлагат още социалистите. Те изразиха недоволство и от лошото качество на течащите в момента ремонти на уличната мрежа и тротоарите в града.

Сесията на общинския съвет за приемането на Бюджет’2019 на Русе можете да проследите пряко на сайта на ТВН. Началото е в 9,00 часа.