БСП – Русе се обяви за широко ляво обединение

0

С пълно мнозинство Областната организация на БСП в Русе подкрепя новия курс, поет от Българската социалистическа партия към широко ляво обединение.

Това е позицията на русенските социалисти, заявена заседание на Областния съвет на БСП. На него, в присъствието на народния представител Иван Иванов, който е и заместник – председател на ПГ на „БСП за България“

запозна съпартийците си и с актуални теми от първите заседания и парламентарен контрол на 50-то Народно събрание.

„Виждаме системни проблеми в много сектори поради липса на стабилно управление с ясна визия за напред. В момента има закъснение в изпълнението на оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост. Реално изплатените суми по проекти варират по 2-3% за оперативни програми и 4,2% за ПВУ. Това е много тревожно, тъй като оперативните програми са стартирали още през 2021 г. Това е индикация за боксуване в институциите. Същото важи и за Министерството на регионалното развитие и благоустройство. От 1700 заявления, подадени от общините, 700 от тях все още чакат подпис по Инвестиционната програма за общински проекти. Казусът с Брендо е друг пореден сигнал от Министерство на вътрешните работи за системни проблеми. Работихме активно за подобряване на условията на труд и заплащането на служителите в МВР, но и очакваме съответно резултати. Само така можем да пристъпим уверено напред към пълноправно членство в Шенген.“, каза пред съпартийците си Иван Иванов.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук