Температурен рекорд отчетоха днес в Русе, утре с 10 градуса по-хладно

0

Максимална температура от 39,6 градуса на сянка е измерена в 15:15 ч. днес в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция в града.

Това е рекорд за тази дата. Досега най-топло на 2 юли е било през 2003 г., когато са отчетени 39,5 градуса.

Според прогнозата през следващото денонощие над областта ще премине студен атмосферен фронт, като очакванията са температурите да спаднат с около 10 градуса. Очакват се локални краткотрайни и интензивни валежи, гръмотевици с временно усилване на вятъра – т. нар. шквал, не са изключени и градушки.

От местната администрация в града предупреждават хората да не предприемат пътувания.

„Важно е в такива моменти да не се движите в близост до жилищни сгради и строителни обекти, и да приберете от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващи по тротоарите“ се казва в съобщение от Община Русе. Призовават се собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи да проверят обектите си, а изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, и да предприемат действия по обезопасяването им.

От Община Русе уверяват, че продължава регулярното прочистване на дъждоприемните шахти и отводнителната канализация в града и няма опасност от образуване на добре познатите до неотдавна „езера“ по русенските улици.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук