„БСП за България“ получи третия мандат

0

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“. Папката взе председателят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова.

Това е четвъртият път за последните близо две години, в който държавният глава решава да даде последния мандат на БСП. Досега опитите им за съставяне на правителство не се увенчаха с успех.

„След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство, в изпълнение на Конституцията, ви възлагам да посочите кандидат за министър-председател. Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност“, каза Радев при връчването на мандата.

Ще направим всичко, което зависи от нас, да има редовно правителство. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме разумно и спокойно, с отговорност към националния интерес на страната с колегите от другите парламентарни партии, ще продължим да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е необходим на страната ни“, заяви Корнелия Нинова.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук