„Булмаркет“ придобива терминала на германската „Ойлтанкинг“ във Варна

0

Русенската група „Булмаркет“ ще придобие мажоритарния дял от 91,1% в терминала за съхранение на биогорива и хранителни масла във Варна, на германската „Ойлтанкинг“ ГмбХ съобщава maritime.bg.

Покупката се извършва чрез дъщерния холдинг „Астра Финанс“, под чиято шапка се намират всички фирми на групата, свързани с производството на биодизел. Останалите дялове са собственост на „Пристанище Варна“ ЕАД и са изключени от сделката.

Продажбата се очаква да бъде завършена през първото тримесечие на 2023 г.

Терминалът с капацитет за съхранение от 25 860 куб.м е стратегически разположен на брега на Черно море и предоставя услуги за съхранение и обработка на неорганични химикали, биогорива и хранителни масла. Той е тясно интегриран във веригите за доставки на клиентите си и осигурява достъп по вода, с железопътен транспорт и по тръбопровод.

Преди малко повече от месец „Булмаркет груп“ обяви, че купува румънската жп компания Vest Trans Rail. Сделката е за 17 млн. eвро, като предварителният договор вече е подписан.

На консолидирана база приходите на дружествата в групата на „Булмаркет“ за 2021 г. надхвърлят 4 милиарда лева, а очакванията са през текущата година да поставят нов рекорд. В над 20-те компании на групата работят над 1400 души.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук