Получаваме1,37 млрд. евро от ЕК по Механизма за възстановяване и устойчивост

0

България получи одобрение по първото плащане по Националния план за възстановяване и устойчивост,  съобщи пресцентърът на  Европейската комисия.

Средствата в размер на 1,37 милиарда евро (около 2,7 млрд. лв. ) се отпускат безвъзмездно по Механизма за възстановяване и устойчивост.

„Днес даваме зелена светлина на първото искане за плащане на България по Механизма за възстановяване и устойчивост, след като стигнахме до заключението, че страната е изпълнила първите 22 ключови етапа и цели на амбициозния си план. Те включват важни реформи в подкрепа на цифровия преход и за подобряване на правосъдието, социалната, образователната и здравната система. България също така подсили своите системи за одит и контрол, което е от ключово значение, за да се гарантира, че средствата по линия на NextGenerationEU носят максимални ползи за гражданите и предприятията. След одобрението на Съвета Комисията ще отпусне 1,37 милиарда евро под формата на безвъзмездни средства — така необходимата доза доверие в този труден момент за всички наши икономики и силен стимул за България да продължи по пътя на инвестиции и реформи“, заяви комисарят по въпросите на икономиката Паоло Джентилони.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук