Бунт пред ЕнергоПро в Русе

1
3896
Сагата АОНСУ продължава

Причина за гнева им бе, че въпреки че са платили сметките си, от електроразпределителното дружество са прекъснали захранването им.

protest_energo51Проблемът се оказа в това, че повечето хора, са платили сметките си до 20-то число. За миналия месец обаче търговците е трябвало да платят за още 10 дни. „За капак“ се оказа, че освен сметките, хората трябва да си платят и такса за експресно включване в размер на 38 лева и то с надеждата, че до 18 часа ток в обектите ще има. Ощетени са както собственици на цехове за производство, така и хранителни обекти и заведения. Сред ощетените се оказа и столът на спортното училище. Заради спрения ток, домакинът се чудеше как ще нахрани на обед 250 деца.

protest_energo55„За едни 10 дни ни спират тока. Плащам около 1200 лева на месец сметка. Толкова ли е трудно да прехвърлят сумата, която дължа за следващия месец”, попита собственик на фитнес зала.

Собственик на хранителен магазин в квартал „Дружба 1” пък разказа, че миналата седмица е дошъл да си плати сметката. Преди дни проверявал и в интернет дали има неплатена сметка. „Дойдох тук и ми казаха, че не дължа нищо. Сега при тази ситуация ни остава да си вземем по един дюшек и да спим тук. В момента, в който отворят да питаме веднага дали не дължим сметки, за да не рискуваме отново да ни спрат”, разказа още той.

protest_energo80Събралите се ощетени търговци поискаха да разговарят с някой от управлението на енергоразпределителното дружество в Русе. Оказа се, че управителят, който отговаря и за друг град, точно днес е в Разград и няма кой да даде отговор на въпросите на хората. Касиерите не дадоха отговор на въпроса на хората защо са без ток след като са лоялни платци и просто ги насочваха към управлението на фирмата във Варна. Потърсени за коментар от пресцентъра на фирмата заявиха че ще направят проверка по случая с отрязания ток на русенските търговци.

1 коментар