Буря троши дървета и електрически стълбове,  градушка като яйце        

0
52
дървета и електрически стълбове

Десетки дървета и електрически стълбове са били потрошени от разразилата се снощи буря в Шуменско, съобщи кореспондентът на ТВН от региона.

Вятърът е бил със скорост между 18 и 24 метра в секунда, а на места градушката е била с големина на яйце. Улиците на града са били осеяни с пречупени дървета и скъсани кабели.

Над 40 са били сигналите, подадени в общинската администрация. Най-големи са пораженията в северозападната част на града.

„Има прекъснати електрически проводници и съборени стълбове. Снощи до полунощ екипите на Пожарна безопасност и защита на населението и общинските предприятия са работили, за да могат да бъдат отворени улиците за преминаване на автомобили и хора. Работим по почистване на водосъбирателните шахти, за да не се стигне до наводнения при нови валежи“,  информира Красимир Косев, гл. специалист „Защита на населението“ в Община Шумен.

Освен прекършените дървета и ел. стълбове, има и подадени и сигнали за коли, пострадали от паднали клони. Детски площадки също са пострадали от бурята. Тя обаче не е засегнала само града, а и близките села.

„В село Царев брод, тъй като градушката е била най-едра, колко яйце, има нарушени покривни конструкции. Има счупени остъкления, прозорци, автомобили също“, каза още Косев.

По информация на дежурните в общините без ток сутринта са били село Войвода в община Нови пазар и село Вълнари в община Никола Козлево, поради наводнени трафопостове след снощните валежи в региона.