Бус с близо тон нелегално гориво задържан край Русе

0
42
Бус с близо тон нелегално гориво
?

Бус с близо тон нелегално гориво са задържали служители  от отдел „Митническо разузнаване и разследване” към Митница Русе.

Микробусът с контейнер, съдържащ 970 литра нелегално гориво, бил засечен при обход на район на територията на град Русе в местността „Христо Македонски”. При извършената проверка на микробуса, който бил без регистрационни номера, митническите служители открили в товарното помещение на превозното средство PVC танк-контейнер, съдържащ 970 литра енергиен продукт. Собственикът на микробуса не е представил никакви документи за горивото. Нелегалното гориво е иззето. Проби от него са предадени за лабораторен анализ, който ще установи точния му състав. По случая ще бъде образувано  административно-наказателно производство.

Същата нощ, на трасе „Изход” на ГКПП „Дунав мост”, в товарен автомобил с румънска регистрация. В шофьорската кабина на камиона са открити при проверката  80 пакета /1 600 къса/ цигари с марка „L&M Red Label 100’s” без български акцизен  бандерол, с надписи „For duty free sale only” върху опаковките. На шофьора на камиона – румънски гражданин, е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.