Най-голямата баница на Балканите ще вият в Бяла

0

Най-голямата баница на Балканите ще опитат да приготвят жителите на гр. Бяла. Това ще стане на 8 юли, по време на Празника на житото и хляба, който ще се проведе в града. Събитието, което е посветено на земеделците и техния труд ще бъде в парк „Св. Пантелеймон“ в квартал Гара Бяла, съобщават организаторите от местната община и Агенция „Арт Импрес“ – Русе. Празникът има за цел да насърчи туризма, опазването на културното наследство и приобщаването на младите към традициите.

В рамките на празника ще се проведат работилници, в които децата и родителите ще могат да създадат тестени фигурки и да се включат в „жива картина“, представяща традиционния начин на приготвяне на хляба. Посетителите ще имат възможност да опитат ръчно изработени тестени изделия, да се насладят на кулинарна изложба и да танцуват на открито под звуците на българските народни танци, изпълнени на живо от оркестър „ПЛАМ“ от град Русе.

Нека заедно да отбележим този празник по подобаващ начин, защото за нас, българите, хлябът е самият живот!“, канят организаторите.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук