С международен форум Русенският университет отбелязва деня на река Дунав

0
На 29 юни 2023 г., в Деня на река Дунав, в Канев център – Русенски университет ще се състои международният форум Справяне с трансграничните предизвикателства: интердисциплинарен и трансрегионален подход. Организатори на форума са Русенски университет „Ангел Кънчев“, Българо-румънската търговско-промишлена палата-Русе и Университетът в Крайова, Румъния.
Събитието е част от дейностите на консорциума АКРОС-Европейски трансграничен университет, създаден по повод инициативата Европейски университети на Европейската комисия. В консорциума участват: Технологичен университет Бялисток, Полша, Технологичен университет Кемниц, Германия (водещ партньор), Университет Крайова, Румъния, Университет Жирона, Испания, Университет Лейда, Испания, Университет Нова Горица, Словения, Университет Перпинян, Франция, Технологична академия Резекне, Латвия, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Университет Удине, Италия (университетите са подредени по азбучен ред според изписването им на английски език).
Програмата на събитието включва:
9,30 – 10,00 Официално откриване Канев център-Зала „Канев“
10,00 – 12,00 Кръгла маса 1 Транснационални и трансгранични предизвикателства в образованието, науката и иновациите Канев център-Зала „Канев“
14,00 – 15,30 Кръгла маса 2 Трансграничното сътрудничество като двигател за развитието на регионалните екосистеми Канев център-Зала 1
16,00 – 17,30 Нетуъркинг сесия за представители на бизнеса и академичната общност на АКРОС Канев център-Зала „Канев“
Презентациите и дискусиите по време на двете кръгли маси са посветени на темата за водещата роля на университетите в развитието на прилежащите им региони с фокус върху трансграничното сътрудничество като мощен стимул за иновации и интегритет в светлината на европейската кохезионна политика.
Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук