Бюлетините за вота в неделя пристигнаха Русе

0

Малко преди обед бюлетините и изборните книжа за предстоящия на 14 ноември вот 2 в 1 пристигнаха в Русе, съобщиха от областната администрация.

Доставени са общо 418 000 бюлетини. Под денонощна полицейска охрана те ще бъдат съхранявани в Областната администрация докато бъдат разпределени сред осемте общини в региона. Създадена е организация това да се случи в най-кратки срокове, като в следващите дни процесът би трябвало да е приключил.

209 000 от бюлетините са предвидени за редовните избори за президент и вицепрезидент, а другите 209 000 са за извънредните избори за Народно събрание. Те подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите. Самите машини се очаква да бъдат докарани в Русе в събота. Идеята е те да бъдат доставени в секционните избирателни комисии в следобедните часове заедно с другите материали.

От Районната избирателна комисия припомнят, че изборите в неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. В 48 от секциите в областта се предвижда да има и по две машини. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите – само при възникване на проблем с електронните устройства. С хартиена бюлетина ще гласуват също избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация. Поставените под карантина ще могат да подада заявление за гласуване дори в самия изборен ден.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили