ЦДП: Демографската криза – извън полезрението на властимащите

1
Русе е сред

За това алармират в декларация, адресирана  до председателя на Народното събрание, до комисията за изработване на Правилник за организацията и дейността на НС и до парламентарните групи в 42-то НС от базирания в Русе Център за демографска политика. В нея се изразява неудовлетворение и от позицията на президента, и от оповестените идеи за дейността на евентуалното експертно правителство.

„Президентът обявил четири основни кризи – политическа, парламентарна, социална и икономическа, е допуснал грешка с пропускането на най-опасната за нацията, демографска криза“, се казва в декларацията на ЦДП. В подкрепа на твърдението си от Центъра посочват, че

България е на първо място в света по намаляване и изчезване на населението (-8,9 промила годишно), на първо място в Европа по смъртност (14,3 промила годишно), на 229-то място от 232 държави в света по раждаемост, на първо място в света по самоубийства, включително детски самоубийства, при положение, че само за две десетилетия от близо 9 милиона българите станаха 6,9 милиона.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Прави са, но очевидно този проблем не е „приоритет на Европа“…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук