Чакат пари за АМ „Русе – В. Търново“ по „Транспортна свързаност“

0

Бъдещата магистрала Русе-Велико Търново и подобряване на корабоплаването по река Дунав са включени в проекта на Програма „Транспортна свързаност“ 2021 -2027 г., съобщиха от правителствения пресцентър.

Програмата трябва да бъде изпратена на Европейската комисия за окончателно разглеждане и одобрение. Чрез нея близо 3,8 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в развитието на транспортната система на страната. Програмата ще има решаваща роля за завършването на едни от най-големите и стратегически транспортни проекти у нас. Финансирането се осигурява от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и държавния бюджет.

В пътния сектор се предвижда довършването на АМ „Струма”, изграждането на АМ „Русе – Велико Търново” и на тунела под „Шипка”, който ще осигури бърза връзка между Централна северна и южна България.

Програмата продължава инвестициите за подобряване на условията за корабоплаване по цялото протежение на Дунав, включително осигуряване на високо ниво на информационно и навигационно обслужване.

ПТС 2021-2027 осигурява средства за зарядна инфраструктура за алтернативни горива по републиканската пътна мрежа и в пристанищата. С това ще се насърчи поетапното изтегляне от употреба на високоемисионните автомобили и замяната им с електромобили, както и намаляване на замърсяването от корабоплаването.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук