БСП празнува 131 години от създаването на партията, дава старт на предизборната кампания

0

И тази година социалистите се събират на Бузлуджа за традиционния събор на левицата. На Историческата поляна под върха БСП ще отбележи 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на партията.
Празникът започва в 10:30 часа днес с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време е и началото на художествената програма на сцената на Историческата поляна със специалното участие на Миро, Владо Димов, Цветан Бонев, „Виво Монтана“ и Лилия Андонова. 
От 11:30 часа е предвиден национален политически митинг на левицата. Обръщение към присъстващите ще направи председателят на БСП Корнелия Нинова. По същество това ще бъде стартът на предизборната кампания на социалистите за предстоящите през октомври предсрочни парламентарни избори. 
Съборът на Бузлуджа се провежда ежегодно от 1991 г. и многократно в годините назад празникът преминава под знака на предстоящи избори. В четвъртък „БСП за България“ върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство и през есента отново предстоят избори, този път – предсрочен парламентарен вот.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук