Четирима задържани, подготвяли покупка на земя с фалшиви документи

0
335
Трима души

Разбита е престъпна група, занимавала се с изготвяне и използване на неистински официални документи, съобщиха от областната дирекция на МВР в Силистра.

Към момента е установено, че възползвайки се от фалшива лична карта и пълномощно, групата подготвила документи за продажба на 60 дка земеделски земи, чужда собственост, но сделката била осуетена след намесата на полицията

Арестите са резултат от предварително разследване и оперативно-издирвателни действия на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ след подаден сигнал. Операцията е проведена съвместно със служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и районните управления, е извършено претърсване и изземване на 6 адреса в Силистра и Тутракан, както и на 4 леки автомобила. Намерена е неистинска лична карта с данни на реално съществуващо лице, както и фалшиво генерално пълномощно от негово име. Иззети са кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ-карти и компютърни конфигурации.

За срок до 24 часа са задържани двама мъже – на 30 г. и на 36 г., известни с извършване на аналогична дейност. В процес на изясняване е съпричастността на други двама, заподозрени като съучастници.

Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 308  и 309 от НК. Предприети са действия за изясняване на усвоените кредити, както и на други престъпления, извършени от лицата