Първа професионална лига става efbet Лига

0
140
Първа професионална лига

Първа професионална лига вече ще се казва efbet Лига, съобщиха от Българския футболен съюз. Промяната на наименованието на първенство е заради това, че букмейкърската компания става генерален спонсор на надпреварата. Договорът е за срок от две години. Компанията ще работи в сътрудничество с БФС и “Футбол Про Медия”, която притежава телевизионните права за излъчването на шампионата.

По думите на изпълнителният директор на БФС Борислав Попов това е поредната стъпка към трансформирането на най-висшето ниво на футбола ни в атрактивен маркетингов продукт. Според него, проектът ще осигури допълнителни приходи на елитните ни клубове и стабилност на първенството.

„Не става дума за нещо скрито-покрито, нито че се намесват спортни залагания във футбола. Идеята е нашите средства да се разпределят между клубовете и да помогнат за развитието на спорта“, допълни директоръг по маркетинг в efbet Емил Кънев. Той подчерта, че смяната на името не е прецедент в Европа.

„Напълно нормално е да се смени името при наличието на генерален спонсор. В Румъния местния шампионат се казва Лига 1 Бетано. Там фирмата има връзки с отбора на Крайова“, аргументира се Кънев.