COVID-19: Активните случаи в Русе продължават да растат

0

Ръстът на активните случаи на COVID-19 в Русенско продължава да се увеличава, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

Към днешна дата те са 1671, от началото на седмицата до края на вчерашния ден заразените с коронавирус в региона са 644. Само за изминалото денонощие заразените са 139, като сред тях има дванайсет ученици. Най-много са заболелите от община Русе – 117. От останалите 22-ма заразени, седем са от Бяла, шестима от Ветово, трима от Ценово, както и по двама от Две могили, Иваново и Сливо поле. Без нови случаи са единствено населените места от община Борово.

Оздравелите през вчерашния ден в региона са 58, а две жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус са починали. На болнично лечение в областта се намират 272 души, като 56 от тях са в реанимация. Статистиката сочи, че през последните часове намиращите се на болнично лечение в региона са се увеличили със седемнайсет. Шестима от тях са имали нужда да преминат на командно дишане. Сред хоспитализираните има и трима ваксинирани пациенти. Свободните легла са 72, от които интензивните са 10.

Днес до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. „Зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Бъди свободен