Covid-19: Повече нови случаи, по-малко излекувани в Русенско

0

За пореден ден новите случаи на коронавирус в Русенско са повече от излекуваните, което говори за усилване на натиска върху болниците, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

Новите случаи, установени през последните 24 часа са 158, излекуваните са с 19 по-малко. Сред новоустановените заразени има и петима ученици. Най-много са заболелите в община Русе – 120. Дванайсет заразени има в Иваново, девет във Ветово, осем в Две могили, по четирима в Борово и Бяла, както и един в Сливо поле. Без заболели са единствено населените места от община Ценово.

Оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 139, а шест жени и десет мъже с положителен тест за коронавирус са починали. На болнично лечение към момента в областта се намират 281 човека, като 58 от тях са в реанимация. Свободните легла са 61, от които интензивните са 10.

От РЗИ припомнят, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.