Д. Атанасова: Министър от Русе и кмет на Русе са във война в социалните мрежи

0

Министър от Русе и кмет на Русе са във война в социалните мрежи и не само по отношение на възстановяването на летището край града.

Това каза пред журналисти в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод размяната на реплики във ФБ между транспортния министър Николай Събев и кмета на Русе Пенчо Милков.

Министър Събев обвини директно кмета на Русе в лъжа. Кметът пък обвини правителството, Министерство на финансите и Европейската комисия в абсолютно бездействие и безпомощност. Само себе си не обвини за бездействие, за сроковете, които общината очевидно е изпуснала. Последното, което кметът направи, е да ми изпрати едно писмо, с което се опитва да прехвърли топката към законодателната власт.  Иска се да изготвим законодателни предложения, така че да създадем предпоставки стопанисването и експлоатирането на Летище-Русе да бъде възложено в най-кратки срокове, каза Атанасова и посъветва г-н Милков да се обърне към депутатите от партията си, тъй като те имат не само най-малка активност в изказванията в НС, но и законодателните им инициативи клонят към нула.

Дългоочакваният път Русе – Велико Търново беше третият акцент в изказването на Десислава Атанасова. На фона на слоганите на някои от управляващите в момента партии, че „асфалт не се яде” и заявките, че ще се изграждат мостове, тунели, магистрали, едва ли не по един на всяка година от управлението,  живеещите в района на Русе и Търново, трябва да започнат да задават въпроси, още повече, че сроковете, за които в момента се говори вече са изтеглени към 2030 година.

Живеем повече от 100 дни в държавата на абсурда, допълни Атанасова.

„Стигна се до ситуация, в която министър на правителството протестира срещу собственото си правителство. Друга част от коалиционните партньори се обиждат в социалните мрежи, като се наричат „мишоци“. Трети се бият по министерските кабинети“, каза още шефката на най-голямата опозиционна парламентарна група.

„Промяната продължава единствено, за да лъже тази голяма част от обществото, която я подкрепи, да занули финансово държавата. Убедена съм, че предсрочни избори ще има“, каза още Атанасова.

По повод селфито на министъра на културата Атанасова заяви, че се притеснява, че човек с подобно поведение подписва протоколи за проведени конкурси и възлага управлението на културни институции.