Д-р Иванов напълно оправдан по обвиненията на Чикагото

0

Общопрактикуващият лекар в с. Ново село д-р Ивайло Иванов е оправдан по повдигнатото му от Венцислав Ангелов, по-известен като Чикагото, обвинения за нанасяне на лека телесна повреда.

Присъдата на Районен съд – Русе, с която д-р Иванов е признат за невинен е потвърдена от въззивната инстанция и вече е в законна сила.

Случаят е от м. януари 2022 г., когато Ангелов нанесе побой на д-р Ангелов обвинявайки го, че в резултат на поставена от него ваксина е починал негов познат. За деянието си той бе осъден на 1,5 г. затвор и в момента излежава присъдата.

Екшън с Венци Чикагото в Ново село (видео)

Той обаче е подал частна тъжба в Районен съд – Русе, в която твърдял, че на 17.01.2022 г. му били нанесени удари от доктора в кабинета му в русенското село. Поискал е лекарят да бъде осъден за нанесените  кръвонасядане, оток и охлузване на лицето, охлузване на главата, счупване на режещия ръб на коронката на втори горен десен зъб. Оценил е тези неимуществени вреди на 15 000 лв.

С присъда от 15.12.2022 г. Районен съд – Русе е признал д-р Иванов за невинен по повдигнатото с тъжбата обвинение и е отхвърлил предявения граждански иск. Ангелов обжалвал решението, второинстанционният съд стигнал до същите изводи преценявайки, че инициатор на конфликта е Ангелов, а лекарят е действал при неизбежна отбрана.

С оглед изцяло потвърдената и вече влязла в сила присъда на Районен съд – Русе, В. А. следва да заплати на подсъдимия разноските по делата в общ размер 3400 лв.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук