ДАНС проверява чатове на Пл. Бобоков с „къртиците“ MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov

0

Нови записи. на чатове, извлечени от мобилните устройства на бизнесмена Пламен Бобоков разпространиха от прокуратурата.

От тях става ясно, че Пламен Бобоков е имал двойно подсигуряване. В президентството – Пламен Узунов, а в МВнР – Румен Петров, който до края на 2018 г. е съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, а сега вече е посланик в Алжир.

Двамата обсъждат съдебното развитие на казуса с арестувания танкер „Бадр“ и кандидатура за посланик в Абуджа. Няколко месеца след като Румен Петров поема мисията ни в Алжир  – по повод туит на външния министър Екатерина Захариева,  Петров пише за потенциалните лостове за въздействие върху нея : „Тя има два ориентира ББ и медийния ѝ образ“. „И третият е егото“.

От комуникацията на Пламен Бобоков с президентския секретар Пламен Узунов пък излизат разговори, от които може да се предположи, че водят към държавния глава.

Специализираната прокуратура възложи на ДАНС детайлен и задълбочен анализ на комуникацията.

В позиция от Министерството на външните работи заявиха, че посланик Петров ще бъде извикан за обяснение, а при невъзможност да пътува  – ще му бъде изискано писмено обяснение.