Дауд Ибрям е кандидатът на ДПС за кмет на Русе

0
Дауд Ибрям е кандидатът на

Областният лидер на Движението за права и свободи Дауд Ибрям е кандидатът на движението за кмет на Русе.

Той ще води и листата на движението за общински съветници. ДПС ще има кандидат-кметове за всички общини в Русенско, освен в Ценово, където ще подкрепи кандидат на друга партия

Дауд Ибрям оглави общинската организация на ДПС в Русе през 2016 г., след като Ферихан Ахмедова“, която беше начело на местната структура, се оттегли „по лични причини“. Няколко месеца по-рано той за втори път беше освободен от поста директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите Той заема длъжността два пъти, и два пъти бе отстраняван след идването на власт на ГЕРБ. При второто му отстраняване, през януари 2015 г. той разкри пред медиите, че е бил уволнен след разговор на френския посланик Пиер дьо Кабан и тогавашния министър на околната среда Ивелина Василева, а причината е войната, която започна с Монтюпе заради замърсяването на въздуха в Русе.

На парламентарните изори през 2017 г. Дауд Ибрям „изскочи“ от архивите на Държавна сигурност като сътрудник на бившата Държавна сигурност или военното разузнаване при режима преди 1989 г.