ДБ  няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

0

„Демократична България“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП. Тома каза председателят на ПГ на обединението Христо Иванов след консултациите при президента Румен Радев.

„Без „Има такъв народ“ няма да се случи третият мандат. Разчитаме на това, че здравият смисъл, ако не веднага, то постепенно трябва да започне да действа“, каза Иванов. По думите му, третият мандат е кризисен и ще почива на конфигурация, за която никой не е гласувал, затова това трябва да бъде кабинет с ограничен мандат, да е съставен от не ярки партийни фигури и да бъде фокусиран върху определени задачи, който трябва да бъдат свършени в определен период.

От ДБ пак призоваха партиите, извън ГЕРБ и ДПС, да влязат в диалог и да намерят цялостна формула. Въпрос на преговори е, важно е да има преговори и нормален политически разговор, каза Иванов

„Очакваме разговор на база, на който да бъде изработена цялостна формула, която работи за всички и да може да съставим правителство. Не си поставяме за цел ние да получим мандата, трябва да понесем отговорността да излъчим правителство чрез диалог, каза още председателят на ПГ на ДБ.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили