Децата на Русе празнуват

0

grafiti_vseh_svjatih05Конкурс за най-добра рисунка на тема: „Нарисувай своя европейски дом” събра множество деца пред Доходното здание, където те се състезаваха кой по-добре и по-точно ще пресъздаде темата. Предстои рисунките да бъдат публикувани в уебсайт, в който всеки ще може да гласува за своя фаворит. Авторът на рисунката, събрала най-много гласове, ще получи голямата награда – модерен таблет.

По същото време в заведение в Парка на младежта се проведе празникът „Детство мое“. Децата масово участваха във веселите игри, забавни конкурси и викторини, в програмата взеха участие и формации на Общинския детски център за култура и изкуство. В Кукления театър най-малките се забавляваха с „Жабокът цар“ а в Камерната зала на ДТ „С. Огнянов“ какичките и батковците гледаха пиесата „Аладин“.

Подобни празници имаше на още много места в Русе. Младежки графити-хепънинг под надслов „Цветовете на вярата“ събра по-големите край изграждащия се храм „Всех Святих“ в Парка на възрожденците. Там те украсиха със свои творби оградните пана около храма.

Веселбата ще продължи до края на деня. От 17:30 ч. пред Доходното здание ще бъде кулминацията на празника – „Слънчева фиеста”. За децата ще бъдат организирани игри, голяма томбола и много награди, ще има богата концертна програма с участието на Формация за модерен балет „Мираж”, Детска вокална група „Слънце”, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец” и Детска театрална работилничка.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук