Делегация от китайското посолство на посещение в Русе

0

Представители на китайското посолство в България и Китайския институт „Конфуций“ към Великотърновския университет са на тридневно посещение в Русе.

В рамките на посещението си гостите се срещнаха с кмета на общината Пенчо Милков, посетиха и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Обсъдени бяха домакинството на Русе на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г. и организираният от посолството през това лято фестивал „Драконови лодки“.

Разгледани бяха различни възможности за сътрудничество и бе отправена покана за участие на китайски представители в тазгодишното туристическо изложение и ежегоден фестивал „Уикенд туризъм“.

Гостите се включиха в откриването на изложба с фотоси от Китай и представянето на новите книги от поредицата „Виж Китай“ в Доходното здание. В програмата им са предвидени още посещения на класна стая „Конфуций“ в СУ „Васил Левски“ и едноименната зала в Русенския университет „Ангел Кънчев“, среща със Спортен клуб по ушу „Калагия“, посещения на музеи, Регионалната библиотека и други забележителности в града и региона.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук