„Демократична България“ няма да иска министерства, за да подкрепи кабинет

0
Снимка: БГНЕС

От „Демократична България“ (ДБ) обсъждат възможността да подкрепят кабинета, предложен от Кирил Петков и Асен Василев, без да искат министерски постове. Това заяви пред бТВ Борислав Сандов, съпредседател на „Зелено движение“, което е част от коалицията ДБ.

„Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест“, каза Сандов, който също подаде оставка заради лошите изборни резултати на ДБ. Миналата седмица неговото име бе спрягано за евентуален екоминистър в бъдещия кабинет. Всички участници в преговорите отрекоха да са уточнявани имена.

Има ли готов списък с министри за кабинета на Кирил Петков?

Според Сандов подкрепа без коалиционно споразумение не може да има. Той обясни, че ангажиментите трябва да бъдат уточнени, защото те имат различия с някои от другите партии.

„Имаме поле за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светнати в този процес на първоначални разговори, за да не се създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното, надявам се и там да проявим отговорно поведени и там да намерим най-добрата за страната формула, която не е по линията на математически сбор“, заяви той.

Очаква се коалиционните преговори да започнат във вторник.