Тийнейджъри нападнаха златарско ателие, депутат помогна за предотвратяване на обира

0
Снимка: Златан Златанов ФБ

Русенският депутат от „Възраждане“ Златан Златанов помогнал за предотвратяване на обир на златарско ателие.
За това съобщи самият той във ФБ. По думите му, инцидентът станал в ранния следобед на централната улица на града „Александровска“. Група непълнолетни от цигански произход влезли в ателието влезли в ателието му и извадили черен на цвят пистолет. Собственикът запазил хладнокръвие отбил пистолета и се опитал да задържи тартора на групата.
„В този момент се оказах на мястото на инцидента и помогнах на собственика на ателието да отбие физическите атаки срещу него. Своевременно се свързах с 112, с които проведох мъчителен разговор защо и как трябва да се отзове полицейски екип на мястото. По време на цялата разпра, в която собственикът успя да отнесе и няколко майсторски удара от тези, иначе изглеждащи невинни на вид хулигани, които врещяха, псуваха, обиждаха и заплашваха с разправа в малките часове на деня, се появи и жена, която по всички антропологични белези изглеждаше като тяхна майка или по-голяма сестра и крещеше “ остави децата ми“. Питах я каква е що е, но ми отвърна, че не познавала никое от малките циганчета и нищо не знаела, случайно минавала“, пише Златанов.
След пристигането на полицията било установено, че пистолетът бил детска играчка, но била много добра имитация на боен пистолет.
„Ако има полиция в този град, то я призовавам максимално бързо и ефективно да се задейства и да пресече в зародиш евентуални бъдещи престъпления срещу собствеността, здравето и живота на русенци“, апелира депутатът.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук