„Обичаме Русе“ търси най-атрактивните снимки

0
„С една идея напред“

Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ отново отправят предизвикателство към любителите на обектива чрез фотоконкурса „Обичаме Русе“. Това е четвъртото издание на инициативата, която има за цел да покаже красивата страна на Русе и всичко хубаво, което се случва в града. Спонсори на конкурса са „Холлеман България“ и „Тива Плюс“.

Идеята на конкурса е да бъдат насърчени всички граждани, фотолюбители и професионални фотографи да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти от най-големия дунавски град в България.

В раздел „Бизнесът на Русе“ и тази година организаторите очакват да получат снимки от работния процес на всички сфери на бизнеса в града. Участниците ще бъдат класирани на база професионален опит в две категории – „Любители“ и „Професионални фотографи“.

Снимки могат да участват и в станалите вече традиционни категории „Аерофотография“, „Пейзажи“ и „Събития и уловени моменти“. Повече информация за тези раздели може да научите от пълния регламент на фотоконкурса.

Участниците могат да се включат със снимки, които представят значими сгради, паметници, панорами, забавни моменти от тяхната работа, интересни машини, с които боравят, събития или просто приключения от град Русе. Необходимо е снимките да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност.

Право на участие във фотоконкурса имат всички желаещи, любители и професионални фотографи, без ограничения във възрастта. Лица, ненавършили 18 години, могат да участват единствено след съгласието на своите родители или законни настойници.

Всеки автор може да участва с максимум 5 снимки във всеки от обявените раздели. Снимките за фотоконкурса трябва да са не по-стари от 1 г. (да са направени през 2022 или 2023 г.). Те следва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката – до 500 знака. Големината на изображението да е нe по-малка от 3000 и не по-голяма от 5000 пиксела по дългата страна. Нужно е резолюцията на изображенията да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10 mb. Необходимо е всеки да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).

Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на адрес rusefreespiritcity@gmail.com от 23 август до 20:00 часа на 15 октомври.

Фотографиите ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Фондация „Русе – град на свободния дух“, „Холлеман България“, „Тива Плюс“, Община Русе и др. Критериите за оценка са принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност, визуално въздействие.

Фаворит на публиката също ще бъде избран чрез вот във Фейсбук страницата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Гласуването може да бъде направено от 18 октомври до 23:59 часа на 28 октомври.

Наградите ще бъдат обявени и връчени на специална церемония при откриване на изложба, в която ще участват победителите, класирани от журито във всяка категория, предвидени са и парични награди.

Повече за фотоконкурса можете да намерите на фейсбук страницата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, както и на нейния уеб сайт. Регламента на инициативата вижте на сайта на Общината.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук