Депутатите излязоха във ваканция, наесен ще заседават в бившия Партиен дом

0
Шестдневна предизборна ваканция

Днес бе последният работен ден на народните избраници, преди парламентът да излезе в летен отпуск. Това бе и последният им работен ден в историческата сграда на Народното събрание. От есента те ще заседават в сградата на бившия Партиен дом.

В последния ден преди лятната ваканция народните избраници ратифицираха споразумението, което предоставя право на Европейската комисия да купува ваксини срещу коронавирус от името на страните-членки на Европейския съюз.

На първо и второ четене мина Законът за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения. Целта на измененията е държавните и общински болници да получават допълнителни средства от МЗ, за да поддържат в готовността клиники и отделения по инфекциозни болести за оказване на медицинска помощ при епидемично разпространение на заразни заболявания. От ГЕРБ предлагат субсидии да могат да получават и лечебни заведения с държавно и/или общинско участие, както и всички останали, в които има инфекциозни отделения.

На първо четене мина и Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Той предвижда полицаите да получават възнаграждение, а не допълнителни почивни дни.